Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Zoetstoffen

Wat zijn zoetstoffen?
Zoetstoffen worden toegevoegd aan voedingsproducten zodat ze zoet smaken. Er zijn natuurlijke en kunstmatige zoetstoffen. Alle zoetstoffen die worden toegevoegd aan een product, worden op het etiket aangeduid met een E-nummer. Zoetstoffen vervangen suiker in een product, of een deel daarvan. Het gebruik van zoetstoffen verlaagt het aantal calorieën in het product.

Waar zitten zoetstoffen in?
Er bestaan ‘polyolen’ (niet-intensieve zoetstoffen), die ongeveer de helft van het aantal calorieën van suiker bevatten. Ze zijn half zo zoet of even zoet als suiker. Voorbeelden zijn Xylitol, Mannitol en Lactitol. Deze zoetstoffen komen voor in zuivelproducten als chocolade, snoep, kauwgom, gebak, ijs, sauzen en koek. Intensieve zoetstoffen staan stuk voor stuk bekend als stoffen die zoeter smaken dan suiker, zoals: Acesulfaam K, Sucralose, Aspartaam en Thaumatine. Ze komen voor in groenten en fruit in blik, soepen, vruchtendranken, lightfrisdranken, ontbijtgranen, alcoholische dranken, voedingssupplementen en andere lightproducten.

Zoetstoffen analyse aanvragen?
Eurofins helpt u graag om uw producten te analyseren op de hoeveelheid zoetstoffen zodat u verzekerd bent van kwaliteit en veiligheid van uw product en een juist etiket. Ook staan onze consultants voor u klaar om u van advies te voorzien bij het toevoegen van zoetstoffen aan uw product. Bel ons via +32 (0)50 45 00 60 of mail ons via CUSTOMERSERVICES-FOOD-BE@EUROFINS.COM.

Contactgegevens België