Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Over ons

Onze organisatie

 

Met Eurofins Food, Feed, Water bent u in staat om de veiligheid en versheid van uw voedsel en water naar het volgende niveau te brengen. Wij noemen dit Fresh & Safe 2.0!

Met meer dan 700 medewerkers en 12 kenniscentra & laboratoria levert Eurofins Food, Feed, Water Benelux een belangrijke bijdrage aan het waarborgen van voedsel- en waterveiligheid. Het netwerk van Eurofins bedrijven ziet dit als een van haar belangrijkste taken. Meer dan ooit willen we weten wat we eten. We willen weten hoe ons voedsel is geproduceerd, of boeren eerlijk worden beloond en of de informatie op het etiket overeenkomt met de inhoud van de verpakking. Voor onder andere producenten en retailers, is het belangrijk betrouwbare informatie te krijgen over de herkomst van hun grondstoffen en producten.

Met een wereldwijd kennisnetwerk van maar liefst 900 laboratoria en 58.000 collega’s in 54 landen, helpen wij onze klanten met kwaliteit en veiligheid, zich te houden aan de regelgeving, hun kosten te verlagen en verspilling te voorkomen. Wij zorgen ervoor dat de kwaliteit van water en van voedsel te allen tijde gewaarborgd is. Bij ons staan klantfocus, kwaliteit, competentie, teamgeest en integriteit centraal.

We bestaan sinds 1987. Met ruim 30 jaar ervaring zijn wij een betrouwbare en ervaren kennispartner. We ondersteunen onder meer bij:

  • Veranderende wet-en regelgeving
  • Voedsel- en waterveiligheid 
  • Innovatie
  • Ketenbeheersing

Onze missie 

Een bijdrage leveren aan de wereldwijde gezondheid en (voedsel- en water)veiligheid door onze klanten te voorzien van hoogwaardige laboratorium- en adviesdiensten. Daarnaast willen wij kansen scheppen voor onze medewerkers en een duurzaam rendement genereren voor onze aandeelhouders.

Onze visie

De komende jaren verschuift Eurofins Food, Feed, Water Benelux van dataleverancier naar kennispartner in de voedsel- en waterketen van onze klanten. Wij waarborgen de kwaliteit en veiligheid van voedsel en water in de gehele Benelux en leveren een kwaliteitsgarantie op  productniveau. Zo worden we een betrouwbare partner in het productieproces van onze klanten.

Wat we doen

Over Eurofins Scientific

Eurofins Scientific is in 1987 opgericht door vier Franse ondernemers met als doel de SNIF-NMR® methode op de markt te brengen. SNIF-NMR® is door de ouders van een van de oprichters ontwikkeld aan de universiteit van Nantes en was oorspronkelijk een unieke analysemethode om de oorsprong en zuiverheid van wijn te testen en daarmee fraude te voorkomen. In 30 jaar tijd is het bedrijf uitgegroeid tot een beursgenoteerde onderneming met een omzet van meer dan 4 miljard Euro en is toonaangevend in de voedsel, milieu en farmaceutische laboratoria branche. Eurofins heeft een enorme reputatie kunnen opbouwen door onze kenniscentra waar onze klanten en indirect natuurlijk de samenleving van profiteren.

Eurofins in cijfers

 

 

De omvang van Eurofins zorgt ervoor dat wij voor alle type analyses een ‘contingency plan’ hebben, wat wil zeggen dat in geval van calamiteiten er altijd een back-uplab beschikbaar is en daarmee beperken wij voor onze klanten het risico van niet kunnen leveren.  Dat maakt Eurofins uitermate geschikt als ‘sole supplier’. Voor onze klanten, en via onze ‘one-stop-shop’, heeft u alle informatie via één kanaal.  Daarnaast hebben wij op verschillende expertisen specialisten in huis die u kunnen helpen bij complexe vraagstukken.