Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Eurofins LabCo

Adres

Eurofins LabCo, Nederland

Bijdorpplein 21-23

2992 LB Barendrecht

Route plannen

Eurofins LabCo heeft vele jaren ervaring met en expertise in het analyseren van zowel grondstoffen als eindproducten voor de diervoeder- en voedselmarkt. Met een strategische locatie bij de Rotterdamse haven zijn we in staat om resultaten te leveren binnen een korte ‘Turn Around Time’ (TAT). In geval van spoedanalyses zijn 24/7-diensten beschikbaar. De specialisten zijn experts op het gebied van internationale regelgeving met betrekking tot diervoeder- en voedselingrediënten en weten exact wat er verwacht wordt van een ‘World Class’ laboratorium. Ons laboratorium in Rotterdam is geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie (RvA) en de analyses zijn grotendeels geaccrediteerd en worden tevens uitgevoerd volgens de officiële internationale methodes zoals ISO, ASTA, FOSFA, GAFTA, GMP+, VERNOF en AOCS.

Een rijke geschiedenis
In 1957 is ons laboratorium opgericht. De Koninklijke Vereniging ‘Het Comité van Graanhandelaren’ in Rotterdam stelt in dat jaar een laboratorium in bedrijf voor onderzoek naar agrarische stoffen. In 1984 brengen zij het lab onder in een aparte besloten vennootschap: ‘Laboratorium van Het Comité van Graanhandelaren B.V.’. Het lab kent dan de afdelingen Monsteropslag, Monsterverzending en (Technische) Administratie. Tot 1993 blijft het Comité van Graanhandelaren de enige aandeelhouder. In mei 1993 wijzigen de statuten en verandert de naam in ‘LabCo bv Laboratory Services’. Om het eigen vermogen van LabCo te versterken, wordt ‘LabCo Participanten B.V.’ opgericht. Deelnemers in LabCo Participanten B.V. worden voor 49% aandeelhouder. Zij houden zich in hun dagelijks werk bezig met de handel, distributie, bewerking en verwerking van agrarische grondstoffen. Het Comité van Graanhandelaren houdt 51% van de aandelen in bezit.

Van zelfstandig lab naar Eurofins LabCo
Om onder meer beter te kunnen reageren op wensen van (semi )overheidsinstellingen,  toeleveranciers van (agrarische) grondstoffen en industrie verzelfstandigt het laboratorium in de loop der jaren verder. Het analyseterrein breidt verder uit naar onder meer plantaardige en dierlijke oliën en vetten, microbiologie, voedings-, genot- en levensmiddelen, lichaamsverzorgings- en gezondheidsproducten en zuivel. In 2012 wordt LabCo overgenomen, na een faillissement. Eurofins toont in 2011 al interesse, maar mag in 2012 Eurofins LabCo welkom heten als onderdeel van de internationale laboratorium-keten. Eurofins LabCo verhuist van ADM Europoort - één van de grootste agrarische verwerkers en leveranciers van voedingsmiddelen - naar Eurofins in Barendrecht. 

Eurofins LabCo: thuis in handel en verschepen 
Tegenwoordig is Eurofins LabCo een grote en vooruitstrevende speler in de analyse van voeding, oliën en vetten, specerijen, noten, zuidvruchten, diervoeder en diervoedergrondstoffen. Wij begrijpen wat de sector vraagt. Dat komt omdat onze experts nog steeds veel ervaring hebben in de voeding- en diervoedersector. Zij hebben al vaak te maken gehad met de uitdagingen en problematiek waar u voor staat. Ook zijn zij thuis in de dynamische wereld van de handel en het verschepen van waren, met snelle analyses, survey’s en transportverplaatsingen. 

Uitblinken in analyses
Eurofins LabCo blinkt uit in analyses van contaminanten, waaronder mycotoxines. Die stoffen kunnen schimmels bijvoorbeeld afscheiden in granen tijdens het transport per boot of container. Ook in organoleptisch onderzoek zijn we uniek. Tijdens dat onderzoek testen we of er zich elementen bevinden in het product, die er niet in thuishoren. Bijvoorbeeld bijmenging met steentjes of zand of botjes. Verder onderscheiden we ons met de analyses:
-    Vetzuurpatroon
-    Oxidatiestabiliteit
-    Kwaliteit van olie, vocht en andere vluchtige bestanddelen
-    GAFTA-analyses, zoals eiwitten, vezels en vet
-    Weende-analyses voor diervoeder-producten
Onze customer service voorziet onze klanten vervolgens graag van informatie om de analyseresultaten toe te lichten.

Kennispartner in de hele keten
We zijn er niet alleen voor het uitvoeren van uw analyses. Als kennispartner ondersteunen wij klanten graag in het beheersen van risico’s voor de diervoer- en voedselkwaliteit en -veiligheid. Vanaf de teelt van grondstoffen en het verpakken, tot aan het eindproduct bij de retailer. Wij voorzien telers, producenten, verwerkers en retailers dagelijks graag van advies over wetgeving en beheersmaatregelen. Doet doen wij in Nederland, waar grondstoffen worden verbouwd of arriveren in de Rotterdamse haven. En ook in het land van herkomst, waar Eurofins-laboratoria ter plaatse bijvoorbeeld kruiden, specerijen, koffie of cacao analyseren. Dit alles coördineren we vanuit Eurofins LabCo in Rotterdam. Een hele geruststelling voor onze klanten!