Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Dieetvoeding

Als producent op het gebied van dieetvoeding, nutraceuticals of (sport)supplementen dient u te voldoen aan specifieke eisen die vastgesteld zijn in een scala van regelgevingen. Zieke mensen, sporters of mensen met een allergie zijn kwetsbare groepen waardoor de kwaliteit van hun voeding uitermate goed moet zijn. Kwaliteit is het speerpunt wanneer er wordt gesproken over dieetvoeding, nutraceuticals en (sport)supplementen.

De wetgeving is strikt en verwacht van u als producent of distribiteur de nodige zorg om een kwalitatief goed eindproduct bij uw klant te leveren. De regels voor dieet- en medicinale voeding zijn vastgelegd in Nederlandse regelgeving of Europese regelgeving. Voedingssupplementen zijn bedoeld als aanvulling op normale voeding en worden daarop specifiek beoordeeld. Er zijn maximale innames vastgelegd voor vitamine A en D, naast de algemene etiketteringseisen zijn specifieke regels vastgelegd voor de dosering en vermeldingen op het etiket.

Door uw onderzoek bij Eurofins onder te brengen kunnen we u ondersteunen en er voor zorgen dat u voldoet aan deze strenge regelgeving. Wij kunnen u een totaalpakket aan analyses aanbieden om de kwaliteit en voedselveiligheid van uw producten te verzekeren en te optimaliseren. Wij kunnen u helpen in microbiologische analyses, chemische contaminanten, bioactieve stoffen en meer.

Vragen of interesse?

Neem contact op!

Contactgegevens België

Whitepapers

Lees je in op specifieke onderwerpen met onze whitepapers

1 / 3