Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Diervoeders

Ons Eurofins-laboratorium in Rotterdam - LabCo - is in 1957 opgericht door de Koninklijke Vereniging ‘Het Comité van Graanhandelaren’ en heeft als zodanig een zeer rijke geschiedenis in de granen en diervoeders. Ons laboratorium is erkend GAFTA analist- en zogenoemd ‘referee’ laboratorium. Hiervan zijn er maar vier wereldwijd en daarvan is er één in Nederland. Daarnaast is ons laboratorium ook erkend door GMP+ en OVOCOM. Met ons uitgebreide netwerk aan specialisten, kunnen we u bovendien adviseren bij allerlei processen in de keten. En die kennis kan goed van pas komen. Bijvoorbeeld als u zeker wilt weten dat u aan alle eisen en richtlijnen voldoet.

Vanuit Barendrecht, gelegen vlakbij de haven van Rotterdam, zijn wij inkopers, producenten, verwerkers en handelaars in het segment diervoeders graag van dienst. Onze customer service en staalinnamepunt bevinden zich in de buurt van waar uw grondstoffen binnenkomen. Eurofins LabCo analyseert uw grondstoffen of eindproducten op de microbiologische kwaliteit en op de aanwezigheid van onder andere contaminanten zoals mycotoxines, pesticiden, alkaloïden en dioxines. Want stel dat uw soja of maïs uit Zuid-Amerika komen, dan is er kans dat er middelen zijn gebruikt die in België allang niet meer zijn toegestaan. Met onze analyseresultaten kunt u voorkomen dat dieren - en uiteindelijk ook consumenten - schadelijke stoffen binnenkrijgen.

Eurofins: GMP+ certified
Verschillende van deze analyses voert Eurofins LabCo uit in het eigen laboratorium, in Barendrecht. Sommige complexe analyses laten wij uitvoeren door andere gespecialiseerde Eurofins-laboratoria. Alle laboratoria waar wij mee samenwerken in de analyse van uw staal, werken compleet volgens de GMP+-werkprocessen en zijn daartoe gecertificeerd. Hierdoor kunnen wij de kwaliteit van onze analyses garanderen met een zo kort mogelijke doorlooptijd.

Naast analist ook uw kennispartner
De wetgeving en aanvullende richtlijnen vanuit de branche worden steeds strenger en complexer. Zo zijn er vele uitzonderingen, die handig zijn om te kennen. Hoe weet u nu zeker of u overal aan voldoet? Eurofins LabCo heeft kennis van de diervoedermarkt en van de GMP+ richtlijnen en regelgeving. Wij zijn graag uw kennispartner.  

Advies bij elk proces in de keten
Wij verzekeren de kwaliteit van de grondstoffen vanaf de teelt voor telers en verwerkers. Ook tijdens het meng- en droogproces komen onze adviezen van pas. Zo zijn er droogprocessen die het aantal pesticiden doen verminderen of een uitzondering vormen op de Maximale Residu Limiet (MRL).  Ook het mengen van voer gebeurt heel nauwgezet. Een overvloed aan vitaminen in krachtvoer kunnen immers ook schadelijk zijn voor dieren. In samenwerking met het Eurofins Competence Centre voor vitamine-analyses in Denemarken, onderzoeken we hoe goed de vitaminen zijn terug te vinden in het product én hoe gelijkmatig. Zo controleren we of het mengproces in orde is, met de kennis van het beste en grootste vitamine-laboratorium van Europa. Kortom: niet alleen uw eindproduct heeft onze aandacht; we hebben oog voor alle stappen in de keten.  

Analysepakketten
Eurofins biedt handelaars en verwerkers van dierenvoeding contractuele GAFTA- en FOSFA-analysepakketten. Samen gaan we voor hoogwaardige, duurzame diervoederproducten, met goede bouwstoffen en vol vitaminen, mineralen en aminozuren. 

Wilt u ook gebruikmaken van de diensten van Eurofins LabCo? Neem dan contact op met  onze customer service via LabCo@ftbnl.eurofins.com of onze Sales-afdeling via Sales-Food-NL@eurofins.com.
 

Vragen of interesse?

Neem contact op!

Contactgegevens België

Whitepapers

Lees je in op specifieke onderwerpen met onze whitepapers

1 / 3