Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Horeca

Bureau de Wit voert controles uit en adviseert horecaondernemers en winkeliers op het gebied van voedsel- en waterveiligheid. Wij werken veel voor hotels, restaurants, cateraars, zorginstellingen en speciaalzaken of kleine detaillisten zoals bakkers, slagerijen of groentewinkels. Onze deskundige medewerkers helpen u graag met optimale hygiëne en legionellapreventie, vanaf de productie tot consumptie. Of u nu gerechten serveert, gasten verzorgt tijdens hun verblijf of vlees, patisserie of groente verkoopt: u wilt kwaliteit leveren en voldoen aan wet- en regelgeving. Daar helpen wij u graag bij.

Dat doen wij sinds 1961, toen het laboratorium werd opgericht. Inmiddels is Bureau de Wit uitgegroeid tot een volwaardig adviesbureau met een veelzijdige dienstverlening. Wat er nooit is veranderd: wij zijn net als u gastgericht en horeca minded. Servicegerichtheid zit in ons DNA, van onze administratie en customer service tot onze adviseurs en consultants.

Voedselveiligheid op maat
Graag leren we eerst uw situatie kennen: de start van iedere risico-inventarisatie. Op basis van uw situatie kunnen we u het beste adviseren, ondersteunen en ontzorgen. Wij vertellen bijvoorbeeld graag waar u op moet letten als u ingrediënten voor gerechten of voor uw speciaalzaak importeert uit het buitenland. Hoe u de hygiënecode verantwoord toepast. Welke testen u het beste kunt uitvoeren. Of wat belangrijk is tijdens het transport van uw ingrediënten. Onze specialisten hebben alle kennis in huis.

Diensten in voedselveiligheid
Die kennis zetten zij ook graag in op consultancy-basis. Onze consultants kunnen voor u een kwaliteitssysteem invoeren of onderhouden. Daarmee monitort u of u voldoet aan alle wet- en regelgeving voor voedselveiligheid. Verder verzamelen of beheren onze consultants informatie over allergenen. Dat bespaart u een hoop tijd. Neemt u een HACCP-kwaliteitsaudit bij ons af, dan kunt u – bij goed resultaat - laten zien dat u tijdens de bereiding van voedsel aantoonbaar werkt volgens een veilig en gestructureerde methode. Ook een voedselveiligheidsinspectie en voedselveiligheidsabonnement met begeleiding behoren tot de mogelijkheden. Wie gaat voor het Bureau de Wit-keurmerk, krijgt van de NVWA minder controle bij goede resultaten. En natuurlijk verzorgen wij nog steeds uw staalname en analyse, op basis waarvan wij u kunnen adviseren.

Legionellapreventie
Op het gebied van water gaan we hetzelfde te werk. We inventariseren de waterinstallatie, de tappunten en uw processen om de risico’s in kaart te brengen voor uw organisatie. Dat mondt uit in advies en naar wens in een beheersplan. Afhankelijk van het type bedrijf, moet u voldoen aan wet- en regelgeving. Bij zogenoemde ‘prioritaire locaties’ zijn de regels aangescherpt. Dat zijn bijvoorbeeld locaties waar mensen overnachten, zoals hotels of zorginstellingen. Wij helpen deze organisaties graag de wetgeving te vertalen naar de praktijk. Zelfs voor niet-prioritaire locaties, die dat niet verplicht zijn, is het wel aan te bevelen om een risico-inventarisatie en beheersplan voor legionella te maken en periodiek watermonsters te laten nemen. U heeft immers altijd ‘zorgplicht’ voor uw gasten of bezoekers. Met staalname en microbiologische analyses meten we de waterkwaliteit. De resultaten kunnen aanleiding zijn om uw beheerstaken bij te stellen.

Trainingen en tools
Onze kennis delen wij ook tijdens trainingen voor horecamedewerkers en medewerkers van speciaalzaken of zorginstellingen. Met verschillende digitale tools maken wij het beheer een stuk eenvoudiger en overzichtelijker. Doet u nu uw registraties en controlemetingen nog op papier in klappers; via onze HACCP-registratie-app voeren alle medewerkers die gegevens digitaal in. In een dashboard kunt u precies zien of alle aangesloten locaties voldoen aan de registratieverplichting. Met die informatie kunt u eenvoudig bijsturen. Een uitkomst!

Kijk voor meer informatie over Bureau de Wit en onze diensten op www.bureaudewit.nl of neem direct contact met ons op via +31 (0) 36 536 74 20 of info@bureaudewit.nl.

Vragen of interesse?

Neem contact op!

Contactgegevens België

Whitepapers

Lees je in op specifieke onderwerpen met onze whitepapers

1 / 3