Wat zijn antioxidanten?
Antioxidanten is een verzamelnaam. Het zijn stoffen zoals vitamine C en vitamine E, koper, seleen en zink, bètacaroteen en andere bioactieve stoffen in groenten, fruit of voedingssupplementen. Antioxidanten hebben nuttige eigenschappen. Ze zijn in staat om vrije radicalen onschadelijk te maken. Maar bij overvloedig gebruik kunnen ze een negatieve invloed hebben.
De werking van antioxidanten
Vrije radicalen worden gevormd bij de normale stofwisseling in ons lichaam, continu. En ook bij roken of zonnebaden. Er zijn aanwijzingen dat vrije radicalen op lange termijn mogelijk bepaalde ziekten veroorzaken. Antioxidanten beschermen gezonde cellen en weefsels. Daarom kunnen antioxidanten bijvoorbeeld hart- en vaatziekten voorkomen en het risico op kanker verminderen. Antioxidanten zitten bijvoorbeeld in chocolade, noten, volkoren granen, olijfolie, zeevruchten, gevogelte en groente en fruit, zoals druiven, gedroogde pruimen, granaatappel, rozijnen, bosbessen, aardbeien en frambozen, boerenkool, spinazie, spruitjes, broccoli, bieten, aubergine en rode uien.
Antioxidanten analyse aanvragen?
Eurofins helpt u graag om uw producten te analyseren op verschillende soorten antioxidanten. Zo meten we exact hoeveel antioxidanten uw product bevat en kunt u de juiste hoeveelheden op het etiket van uw product vermelden. Ook staan onze consultants voor u klaar om u van advies te voorzien bij het toevoegen van antioxidanten aan uw product. Bel ons via +32 (0)50 45 00 60 of mail ons via CUSTOMERSERVICES-FOOD-BE@EUROFINS.COM.
Contactgegevens België
Bel ons
BE: +32 (0)50 45 00 60