Voedselveilig met onze food safety consultant
Voedselveiligheid staat bij u voorop. U wilt immers de kwaliteit van uw producten garanderen. Het vergt behoorlijk wat aandacht om de juiste procedures en controles te implementeren en de voedselveiligheidsrisico’s te beheersen. En misschien wilt u ook een (continue) kwaliteitsslag maken in uw productieproces, met als bekroning (behoud van) certificering voor een kwaliteitsstandaard. Eén waarnaar de handelaars vragen, zoals ISO of GMP+. U zoekt een ervaren kwaliteits-expert die hier dagelijks mee aan de slag gaat en daardoor snel en steengoed zijn werk doet? Zoek niet verder.
Een food safety consultant uit ons consultancyteam adviseert en ondersteunt u graag op uw locatie bij het in kaart brengen van de risico’s rondom voedselveiligheid of bij de uitvoering van de controlemaatregelen. Zo kunt u uw afnemers garanderen dat uw product veilig is en voldoet aan alle geldende wet- en regelgeving. Verder helpt hij of zij u bij het implementeren van kwaliteitssystemen en het klaarstomen van de organisatie voor een audit. Natuurlijk kunt u ook bij onze consultants terecht met andere kwaliteitsvraagstukken of voedselveiligheidsissues.
Onze consultants helpen u te voldoen aan de kwaliteitseisen
Afhankelijk van uw vraag of wens ondersteunen QA- en QC-specialisten uit ons consultancyteam u korte of langere tijd bij alle werkzaamheden rondom voedselveiligheid. Zij werken voor allerlei bedrijven in de food, feed, water industry, in alle schakels in de supply chain.
Of u nu tijdelijk extra mensen nodig heeft, of enkel ter vervanging bij ziekte of verlof: Eurofins biedt u hiervoor de gepaste oplossing. Op deze pagina vindt u een greep uit het werk dat onze food safety consultant voor u kan uitvoeren.
Kwaliteit & veiligheid
Ondersteuning bij het voldoen aan of interpreteren van wet- en regelgeving
- Risico-analyse/beoordelingen en beheersmaatregelen, waaronder fraudepreventie en monitoringsplannen, staalnameplannen of een HACCP-plan opstellen, updaten of onderhouden
- Allergenenbeheer en het onderhouden van productspecificaties en etiket-informatie
- Onderzoek bij calamiteiten, zoals een recall, spoedacties van de NVWA of overschrijding op het gebied van pathogenen
- Ketenbeheersing
Kwaliteitsmanagement & kwaliteitssystemen opzetten
Ondersteuning als quality assurance / quality control of kwaliteitsmanager food op interimbasis
- Het opzetten en onderhouden van kwaliteitssystemen, zoals BRC, IFS, FSSC 22000, ISO, SQF of GMP+
Audits & inspecties
Naast safety consulting, bieden wij ook audits en inspecties aan. Uw food safety consultant verzorgt op aanvraag:
- Internal auditing als test of voor een certificering
- Het begeleiden van een third party audit (van de NVWA of een andere certificeerder)
- Een leveranciersaudit
- Een validatie van opgegeven allergenen-waarden, productieprocessen, materialen of apparatuur
- Nulmetingen als ijkpunt voor beheersmaatregelen
Audits & inspecties
Naast safety consulting, bieden wij ook audits en inspecties aan. Uw food safety consultant verzorgt op aanvraag:
• Internal auditing als test of voor een certificering
• Het begeleiden van een third party audit (van de FAVV of een andere certificeerder)
• Een leveranciersaudit
• Een validatie van opgegeven allergenenwaarden, productieprocessen, materialen of apparatuur
• Nulmetingen als ijkpunt voor beheersmaatregelen
Listeriabeheersing
Binnen ons consultancyteam zijn er ook experts in listeriabeheersing. Zij kunnen iedere listeria-uitdaging aan. Dus: heeft u een ‘ready-to-(h)eat’ voedingsproduct? En wilt u de groei van Listeria monocytogenes beheersen binnen de houdbaarheidsperiode? Dan helpen onze experts u graag. Bijvoorbeeld bij:
- Het uitvoeren en begeleiden van een challenge-test, op basis van onze hoogstaande onderzoeksmethode
- Voorspellende modellen hanteren over de uitgroei van Listeria monocytogenes in uw product
- Houdbaarheidsonderzoek (THT) en onderbouwing
- Omgevingsmonitoring van de productieruimte
Vervang de food safety consultant met training
Wist u dat onze consultants ook opleidingen en trainingen verzorgen? Zo delen zij hun kennis binnen uw organisatie. Het voordeel: uw medewerkers zijn extra uitgerust om bepaalde werkzaamheden zelf uit te voeren. Dan heeft u de consultant op dat onderdeel niet meer nodig! Zij verzorgen bijvoorbeeld:
- Training van personeel (klassikaal of individueel), bijvoorbeeld een HACCP-training of een training over allergenenbeheer
- Coaching on the job
- E-learning modules
Bekijk alle mogelijkheden van de Eurofins Academy.
Uw product gegarandeerd voedselveilig? Boek onze food safety consultant!
Neem vrijblijvend contact met ons op via customerservices-food-be@eurofins.com of via +32 (0)50 45 00 60 en we bespreken samen graag welke ondersteuningsvorm het beste bij uw situatie past.
Contactgegevens België
Bel ons
BE: +32 (0)50 45 00 60Neem contact op met Eurofins Food Safety Solutions
Bel ons
NL: +31(0)888 31 03 30