Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Mycotoxines

Wat zijn Mycotoxines?
Bepaalde schimmels maken schimmelgifstoffen (mycotoxines) aan. Deze kunnen in grote hoeveelheden de gezondheid schaden. Daarom is van verschillende schimmelgifstoffen vastgelegd hoeveel  men ervan binnen mag krijgen.

Besmettingsbron Mycotoxines
Schimmels kunnen groeien op gewassen zoals granen, noten en (peul)vruchten, maar kunnen ook in afgeleide producten zoals brood en pindakaas terechtkomen. Mycotoxines kunnen vanuit schimmels in een grondstof of product ontstaan, bijvoorbeeld vóór of tijdens de oogst, bij warme en vochtige opslag of als het product slecht is verpakt. Als schimmels giftige mycotoxines afscheiden, zijn ze in zeer lage concentraties al erg schadelijk en kankerverwekkend.

Mycotoxines analyse aanvragen?
Eurofins helpt u graag om uw producten te analyseren op de aanwezigheid van Mycotoxines zodat u verzekerd bent van kwaliteit en veiligheid van uw product. Ook staan onze consultants voor u klaar om u van advies te voorzien om het risico van een teveel aan Mycotoxines in uw product zo laag mogelijk te houden. Bel ons via + 32 (0)50 45 00 60 of mail ons via CUSTOMERSERVICES-FOOD-BE@eurofins.com.

Contactgegevens België

Heeft u een algemene vraag? Bel of mail ons gerust.