Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

PCB's

Wat zijn PCB’s?
PCB's (polychloorbifenylen) zijn schadelijke stoffen die via milieuvervuiling terecht kunnen komen in voedingsmiddelen. PCB’s zijn moeilijk afbreekbaar en blijven daardoor heel lang in het milieu aanwezig.  Bij een te hoge inname schaden PCB’s de gezondheid. De meeste mensen krijgen een kleine hoeveelheid PCB’s binnen, dat niet schadelijk is. Een deel van de PCB’s, de dioxineachtige PCB’s (DL-PCB’s) hebben hetzelfde gezondheidseffect als dioxines. Een te hoge inname van niet-dioxineachtige PCB’s kunnen veel gezondsheidsklachten geven. Niet- dioxineachtige PCB’s zijn minder schadelijk.

Besmettingsbron PCB’s
PCB’s kunnen zitten in oudere transformatoren, bepaalde soorten olie en plastic, bouwmateriaal en bestrijdingsmiddelen met chloor. Sinds 2001 is de productie en het gebruik van PCB’s wereldwijd verboden. In Nederland zijn vóór 2003 alle apparaten die PCB’s bevatten uit de omloop gehaald.

PCB analyse aanvragen?
Eurofins helpt u graag om uw producten te analyseren op de aanwezigheid van PCB’s zodat u verzekerd bent van kwaliteit en veiligheid van uw product. Ook staan onze consultants voor u klaar om u van advies te voorzien om het risico van een teveel aan PCB’s in uw product zo laag mogelijk te houden. Bel ons via +32 (0)50 45 00 60 of mail ons via CUSTOMERSERVICES-FOOD-BE@EUROFINS.COM .

Contactgegevens België

Heeft u een algemene vraag? Bel of mail ons gerust.