Wat is Salmonella?
Salmonella is een bacterie die voornamelijk voorkomt in dieren, vooral in pluimvee en varkens. De bacterie leeft vooral in de darmen van deze dieren, maar kan via de ontlasting bijna overal voorkomen. Een besmetting kan klachten geven zoals diarree, buikpijn en koorts. Er kan ook hoofdpijn en spierpijn optreden. Hoe ziek iemand wordt, hangt af van de hoeveelheid Salmonella, de soort Salmonella en de weerstand van de persoon.
Besmettingsbron Salmonella
Salmonella kan voorkomen in diverse levensmiddelen. De meest bekende voorbeelden zijn rauw vlees, rauwe eieren, rauwe groenten en fruit of verse kruiden. Mensen kunnen ook drager zijn van de bacterie. Als onhygiënisch wordt omgegaan met eten en drinken, kunnen mensen de besmetting overdragen.
Salmonella analyse aanvragen?
Eurofins helpt u graag om uw producten te analyseren op de aanwezigheid van Salmonella zodat u verzekerd bent van kwaliteit en veiligheid van uw product. Ook staan onze consultants voor u klaar om u van advies te voorzien om het risico van een teveel aan Salmonella in uw product zo laag mogelijk te houden. Bel ons via +32 (0)50 45 00 60 of mail ons via CUSTOMERSERVICES-FOOD-BE@EUROFINS.COM.
Contactgegevens België
Bel ons
BE: +32 (0)50 45 00 60Heeft u een algemene vraag? Bel of mail ons gerust.
Bel ons
NL: +31(0) 888 31 00 00Mail ons
sales-food-nl@ftbnl.eurofins.com