Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Sulfiet

Wat is Sulfiet?
Sulfieten (E-nummers E220 t/m E228) zijn conserveermiddelen. Sulfiet kan van nature in voedingsmiddelen voorkomen als gevolg van fermentatie of als conserveermiddel zijn toegevoegd (E-nummers E-220 t/m E-228).Mensen die overgevoelig zijn voor sulfiet kunnen heel mild, maar ook heftig reageren op sulfiet. Het kan gaan om hartkloppingen, huiduitslag of vochtophoping.

Besmettingsbron Sulfiet
Voorbeelden van ingrediënten en producten die vaak sulfiet bevatten, zijn: fruit, vruchtensap, gedroogde groenten en aardappelen (bijvoorbeeld instant-aardappelpuree en gedroogde groenten in kant-en-klaarmaaltijden), rozijnen, tomatenpuree, suiker, glucosestroop, zuurkool, champignons, bouillon, soep en sauzen. In deze producten kan meer dan 50 milligram per kilo sulfiet zitten. Met name gedroogde vruchten, citroensap, wijn en melasse bevatten vaak zeer veel sulfiet (meer dan 100 milligram per kilo). Als er meer dan 10 milligram sulfiet per kilo of 10 milligram per liter in een product zit, dan moet het woord ‘sulfiet’ duidelijk op het etiket vermeld staan.

Sulfiet analyse aanvragen?
Eurofins helpt u graag om uw producten te analyseren op de aanwezigheid van Sulfiet zodat u verzekerd bent van kwaliteit en veiligheid van uw product. Ook staan onze consultants voor u klaar om u van advies te voorzien om het risico van Sulfiet in uw product zo laag mogelijk te houden. Bel ons via+32 (0)50 45 00 60 of mail ons via CUSTOMERSERVICES-FOOD-BE@EUROFINS.COM

Contactgegevens België

Heeft u een algemene vraag? Bel of mail ons gerust.