Wat is viscositeit?
Viscositeit is de stroperigheid van een vloeistof. Hoe stroperiger de vloeistof, hoe hoger de viscositeit. Zo heeft bijvoorbeeld water een lage en ketchup een hoge viscositeit.
Waarom en wanneer is viscositeit belangrijk?
Viscositeit speelt een belangrijke rol bij het bereiden en serveren van voedsel. Bakoliën kunnen al dan niet van viscositeit veranderen tijdens het verwarmen, terwijl veel oliën veel stroperiger worden naarmate ze afkoelen. Vetten, die bij verhitting matig stroperig zijn, worden bij koeling vast. Daarnaast vereist productieapparatuur de juiste smering om soepel te werken. Te stroperige smeermiddelen kunnen vastlopen en pijpleidingen verstoppen. Te dunne smeermiddelen bieden te weinig bescherming voor bewegende delen.
Viscositeit analyse aanvragen?
Eurofins helpt u graag om uw producten te analyseren op de aanwezigheid van Viscositeit zodat u verzekerd bent van kwaliteit en veiligheid van uw product. Ook staan onze consultants voor u klaar om u van advies te voorzien. Bel ons via + 32 (0)50 45 00 60 of mail ons via CUSTOMERSERVICES-FOOD-BE@eurofins.com.
Contactgegevens België
Bel ons
BE: +32 (0)50 45 00 60Heeft u een algemene vraag? Bel of mail ons gerust.
Bel ons
NL: +31(0) 888 31 00 00Mail ons
sales-food-nl@ftbnl.eurofins.com