Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Aflatoxine B1, B2, G1, G2

Wat is Aflatoxine?
Aflatoxine is een natuurlijke gifstof, gemaakt door schimmels. Aflatoxine is giftig en kankerverwekkend. Daarom is er vastgesteld hoeveel je elke dag van de stof mag binnenkrijgen en hoeveel er maximaal in voedingsmiddelen mag voorkomen. Hier is strenge controle op.

Besmettingsbron Aflatoxine
Aflatoxine kent veel verschillende varianten. Aflatoxine B1, B2, G1 en G2 zijn het meest giftig. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ziet toe op naleving van de normen. Aflatoxine komt onder andere voor in beschimmelde noten, granen, peulvruchten, kruiden en gedroogd fruit, maar ook in producten die hiervan gemaakt zijn. Denk hierbij aan pindakaas, brood, bier en veevoer. Via met Aflatoxine besmet veevoer kan Aflatoxine in melk terechtkomen.

Aflatoxine analyse aanvragen?
Eurofins helpt u graag om uw producten te analyseren op de aanwezigheid van Aflatoxine zodat u verzekerd bent van kwaliteit en veiligheid van uw product. Ook staan onze consultants voor u klaar om u van advies te voorzien om het risico van een teveel aan Aflatoxine in uw product zo laag mogelijk te houden. Bel ons via +32 (0)50 45 00 60 of mail ons via CUSTOMERSERVICES-FOOD-BE@eurofins.com.

Contactgegevens België

Heeft u een algemene vraag? Bel of mail ons gerust.