Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Contaminanten

Nabij de Rotterdamse haven ligt het laboratorium Labco. Door de gunstige ligging kunnen we uw grote bulkpartijen die de haven inkomen per schip, snel en nauwkeurig bedienen. Of het nu gaat om dierenvoeding, melkproducten, maïs, palmpit, kruiden, chocolade, noten of rijst, bewerkte of onbewerkte producten: wij zijn flexibel en bewegen mee met uw vraag.

Handig, want opslag in silo’s nabij de haven kost u veel geld. En ook tijd is geld. Daarom zijn wij u graag van dienst met onderzoek naar contaminanten, chemische analyses en organoleptisch onderzoek.

Contaminanten

Bij onderzoek naar contaminanten controleren wij of er verontreinigde stoffen onbedoeld in voedingsproducten zijn terechtgekomen. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren tijdens de productie, het transport, de opslag of de verwerking. Ons labo is gespecialiseerd in onderzoek naar mycotoxines. De bekendste zijn Aflatoxine of Ochratoxine,  Deoxinivalenon en Zearalenon en Fumonisine. Dit zijn stoffen die worden afgescheiden door schimmels en zijn kankerverwekkend. De wet bepaalt in welke mate de stoffen in voeding mogen voorkomen. Vervoert u voeding bijvoorbeeld in vochtige of warme omstandigheden, dan kan dat de groei van schimmels en het ontstaan van mycotoxines aanwakkeren.

Gelukkig kunt u de aanwezigheid van deze stoffen uitsluiten met onze analyses. Naast mycotoxine analyses wordt er ook op de afdeling vetzuursamenstelling (bepalen van het soort vet), minerale oliën en PAH4 geanalyseerd. Voor retailers verzorgen wij bovendien etiketcontroles, bijvoorbeeld op het gebied van de hoeveelheid verzadigde vetten, omega 3 of omega 6. Dit zijn belangrijke parameters voor veel klanten.

Chemische analyses

Het Eurofins laboratorium Contaminanten & Chemie verzorgt chemische analyses op het gebied van oliën en vetten in producten. Op deze pagina vertellen wij graag wat wij hierin voor u kunnen betekenen.

Organoleptisch onderzoek

Uniek in de Benelux en schaars in Europa is onze mogelijkheid voor organoleptisch onderzoek op basis van microscopie. Dat betekent dat wij kunnen testen of er geen dierlijke bestanddelen in uw producten zitten, zoals insecten, botjes en veren. Ook gevaarlijke onkruidzaden, bijmenging met granen of oliehoudende zaden sporen wij op. Eigenlijk alles wat niet tot het product behoort en waarvan u normaal gesproken niet weet dat het onverhoopt in uw product is terechtgekomen.

Voor risicoproducten zoals dierenvoeding is dat een uitkomst. Zo weet u zeker dat u produceert of verkoopt wat u denkt te produceren of verkopen. En dat geeft een zeker gevoel.

Meer weten?

Neem contact met ons op. Bel +32 (0)50 45 00 60 of stuur een e-mail naar customerservices-food-be@eurofins.com.

Contactgegevens België

Contactgegevens Eurofins LabCo

Whitepapers

Lees je in op specifieke onderwerpen met onze whitepapers

1 / 3